Wie ben ik?

Hi, ik ben Mirte Klerkx, het gezicht achter de camera. Ik ben 20 jaar, woon in Helmond, en studeer momenteel aan de PABO op de Kempel. Uiteindelijk sta over een aantal jaar voor de klas, maar voorlopig sta ik nog achter de camera.

Op mijn 13e is de passie voor fotografie begonnen. Vroeger reed ik veel wedstrijden op de mountainbike en de veldrij fiets. Ik moest vaak ‘s ochtends al starten, en mijn vader aan het eind van de middag. Toen ik de oude camera van mijn moeder in handen kreeg ben ik gewoon lekker gaan experimenteren met fotograferen door foto’s te maken van de ploeterende crossers. Mensen reageerder erg positief en vonden het leuk dat ze een aandenken hadden aan hun wedstrijd!

2016 ~ M.R. Alleleijn ~ Rond struinen op een wedstrijd, opzoek naar het plekje om te fotograferen

Vanaf 2018 ben ik pas actiever mensen gaan fotograferen. Zo begon ik met het fotograferen van mijn broertje, onze hond Bodi en wat vriendinnen voor wat portfolio materiaal. Mijn doel was toen om met foto’s maken ook echt geld te verdienen, maar kwam nog niet echt van de grond. Pas in mei 2021 ging Mirte Klerkx Fotografie echt lopen. Opeens was ik voor 2 maanden vooruit volgeboekt, iets wat ik 3 jaar eerder nog niet had kunnen bedenken.

Ondertussen is fotograferen een uit de hand gelopen hobby en verdien ik daar mij centen mee! Iets wat ik super cool vind en hoop nog lang te kunnen doen. Ik vind het ontzettend gezellig om met gezinnen, stelletjes of wie dan ook op pad te gaan en mooie plaatjes te gaan schieten.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden tussen de paarden, op de mountainbike of tijdens een rondje hardlopen in de natuur. Ik hou ervan om buiten te zijn! Ook ben ik een grote dierenvriend en heb ik zelf 2 Franse hangoren Olaf en Lotje en een Labradoodle Bodi. Verder vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en te knutselen en frutselen.

Ik hoop dat jullie nu een beetje een beeld hebt gekregen van wie jullie dadelijk op de foto zet! Wie weet tot binnenkort, zie ik jou dan voor mijn camera staan?

Tot dan!