Blog

Wat trek ik aan tijdens een shoot?

Dit is een vraag die vaak krijg van klanten. Als je mooie foto’s gaat maken is het belangrijk dat je er ook een beetje goed uitziet. Ik ben geen kledingspecialist, maar ik wil jullie hier graag bij helpen!

In de post behandel ik een aantal kleuren die prachtig zijn op de foto, en bij de locaties waar ik shoot! Kom je met je hele gezinnetje? Of met je partner? Dan is het leuk om je in dezelfde kleurtinten te kleden. Dus niet exact dezelfde kleur, maar tinten die bij elkaar passen. Bij de kleuren die ik benoem vind je foto’s van gezinnetjes op die manier zijn gekleed, en kun je gebruiken ter inspiratie!

Rood

Rood vind ik zelf een van de mooiste kleuren om te dragen tijdens een shoot! Vooral tijdens goldenhour pakt deze kleur ontzettend goed uit! Zoals je op de foto van het gezinnetje ziet hebben ze allemaal een rode tint aan, maar toch een net wat andere kleur. Het matcht zo mooi samen! Ook is rood een liefdevolle kleur, die de liefde in jullie gezin nog meer laat spreken.

Groen

Ook groene tinten matchen mooi met de kleuren van de natuur! Ook deze kleur kan mooi zijn tijdens goldenhour! Ook nu zie je dat het gezinnetje allemaal een groene tint aanhebben, maar toch allemaal een andere kleur. Dus probeer hier thuis alvast mee te spelen. Je mag mij altijd een berichtje sturen mocht je nog twijfelen over de goede kleding combinatie! Ook tijdens de koudere maanden matcht een groene kleur mooi met de natuur. Dat komt goed naar voren bij het kindje op de foto hieronder!

 

Blauw

Blauw is een mooie kleur om te dragen tijdens een shoot overdag! Vaak kleurt dit mooi bij de lucht op dat moment! Vaak kan blauw ook met heel veel andere kleuren in combinatie. Denk bijvoorbeeld aan witte tinten, of grijze tintent! De combinatie van grijze en blauwe tinten zie je bijvoorbeeld op de foto hieronder!

 

Bruin

Bruin klinkt op het eerste moment misschien een beetje saai, maar tijdens goldenhour is dit ook een prachtige kleur die mooi matcht met de omgeving! Ook tijdens de herfst of de winter, wanneer er geen sneeuw ligt, mengt de kleur bruin mooi in de omgeving. Dat zie je goed bij het linker kindje op de onderste foto.

Wit

De kleur wit geeft een romantische sfeer aan de foto, dus leuk tijdens een loveshoot! Wit maakt de foto’s wat frisser, dus mocht je daar van houden, dan is dat zeker een aanrader! Wit kun je ook gebruiken om binnen een groep speciale personen eruit te laten springen, zoals op de familiefoto hieronder. De meeste personen hebben wit gekleurde kleding aan, de mensen die eruit moeten springen een andere kleur! Let op: heb je shoot gepland in de zomer rond het middag uur? Dan is wit een gevaarlijke kleur. Door de bewerking kan het soms voorkomen dat er om het wit een paarse rand komt te staan vanwege de harde zon op dat moment van de dag!

 

Maar wat ik wel altijd meegeef; doe vooral aan wat jijzelf mooi vindt en waar jij je fijn bij voelt! Want ook dat zie je terug op de foto! Dus vind je een jurk prachtig, doe dat aan! Ben je meer van de broeken, doe dat dan! Deze post is alleen ter inspiratie!

Groetjes,

Mirte

Ook leuk om te lezen...